Novo v Sloveniji: Hyundai i30 N Fastback

14. 3. 2019 | Tomaž Porekar
Deli

Od sredine marca je na slovenskem trgu na voljo še druga različica Hyundaievega najmočnejšega avtomobila v karoseriji i30, z oznako Fastback. Tako kot že pri malenkost krajši kombilimuzini je tudi petvratni limuzinski kupe običajen družinski avto z dodatno možnostjo uporabe – zabavo med vožnjo.

V vseh pogledi izboljšane lastnosti običajnega i30 seveda spremljajo motorno opremo. Na voljo sta dve različici dvolitrskega turbobencinskega motorja, običajna N zmore 250, močnejša z oznako N Performance pa 275 'konj' (184 oziroma 202 kilovatov). Podrobnejši opis vseh lastnosti lahko zainteresirani bralci najdejo v februarski številki Avto magazina.

Za i30 N Fastback pa pri Hyundaiu trdijo, da v sebi skriva tri značaje. Je kralj zavojev, kar omogočajo delna elektronska zapora diferenciala, prednji pogon z dodatkom N Power Sense, športni sedeži, posebne gume in možnost izklopa ESC. Lahko blesti na stezi, za kar poskrbijo sistem Launch Control, overboost motorja, bolj zmogljive zavore, ura za vmesne čase in pospeške, ojačano zadnja prema ter podvozje, pripravljeno z izkušnjami z daljšega kroga na Nürburgringu. Je pa tudi športnik za vsak dan, za kar poskrbijo elektronski nadzor vzmetenja, sistem N Grin Control za prilagajanje delovanja vseh funkcij avtomobila v petih različnih voznih načinih (vključno s takšnim, ki si ga voznik prilagodi svojim željam), aktivna loputa dušilca izpušne cevi, posebna izvedba zunanje barve, sistem Hyundai Smart Sense ter odlična povezljivost s pametnimi telefoni.

Različica Fastback je pri i30 N nekoliko dražja od običajne petvratne kombilimuzine (za 700 evrov), osnovna z 250 'konji' stane 29.1900 evrov, močnejša Performance (z 275 'konji') pa 34.190 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"