Novo v Sloveniji: Jaguar E-Pace

27. 2. 2018
Deli

Jaguar E-Pace, prvi Jaguarjev kompaktni SUV, je že naprodaj tudi pri nas. Cene se začenjajo pri dobrih 33 tisočakih.

E-Pace je kompaktni premium SUV s petimi sedeži, manjši od večjega brata z imenom F-Pace. Čeprav je od njega nekaj manjši, je njegova teža skoraj enaka, saj v nasprotju z F-Paceom njegova karoserija ni narejena pretežno iz aluminija. Pri Jaguarju pravijo, da sta za to dva razloga: želja po izjemni togosti karoserije (to so tudi dosegli, posledica pa je tudi odlično podvozje in udobje) ter želja po čim nižji ceni.

Cene model E-Pace se tako začnejo že pri dobrih 33 tisočakih – toliko stane E-Pace z dvolitrskim dizlom s 110 kilovati (150 'konji', sprednjim pogonom, ročnim menjalnikom in osnovno (a še vedno bogato) opremo.

A za pravi Jaguar, torej na primer model s srednjim dizlom (180 'konjev'), samodejnim (9 prestav) menjalnikom in štirikolesnim pogonom ter prestižnejšo opremo S ali SE, bo treba pripraviti okoli 50 tisočakov – kar pa je glede na to, kaj vse avto ponuja (zapis s prve vožnje Jaguarja E-Pace najdete tule), še vedno dovolj ugodna cena.

Poleg teh dveh motorjev je E-Pace na voljo še z najzmogljivejšim (a še vedno dvolitrskim) dizlom z 240 'konji' ter z bencincema z 259 ali 300 'konji'. Pri Jaguarju načrtujejo, da bodo letos prodali okoli 50 E-Paceov, največ prav tistih s kombinacijo srednjega dizla in samodejnega menjalnika in štirikolesnega pogona.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"