Vendarle tudi v Sloveniji Kia Soul EV

21. 4. 2015
Deli

Kljub drugačnim napovedim je Kia v Sloveniji začela prodajati svoj električni avtomobil Soul EV.

Električni Soul EV se od navadne bencinske ali dizelske različice tega modela na zunaj razlikuje po dvobarvni karoseriji s "plavajočo streho", posebnih 16-palčnih aluminijastih kolesnih platipčih, led lučmi zadaj in značko "eco electric" pod stebričkom A. V notranjosti izstopa predvsem armaturna plošča, ki je v bistvu zaslon OLED.

Pod motornim pokrovom se skriva 82-kilovatni elektromotor z navorom 285 njutonmetrov, ki se napaja iz litij-ionske polimerske baterije s kapaciteto 27 kilovatnih ur. S polno je mogoče prevoziti do 200 kilometrov pri največji hitrosti 145 kilometrov na uro in s pospeški 12 sekund do 100 kilometrov na uro. Polnjenje baterije je možno preko hišne vtičnice, kar traja 12 ur, hitrejši možnosti pa sta 6,6-kilovatni 5-polni priključek, ki delo opravi v 4 do 5 urah, možno pa je tudi 80-odstotno polnjenje s močjo 100 kilovatov, ki traja manj kot 25 minut.

Kupcem v Sloveniji bo na voljo nekaj primerkov izmed okrog 1000 Evropi namenjenih električnih Soulov EV, zanj pa bodo morali odšteti 34.900 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"