Novo v Sloveniji: Kia Sportage

12. 5. 2014
Deli

Sportage je bil lani v Sloveniji najbolje prodajani terenec v srednjem razredu s kar 21-odstotnim tržnim deležem, so ponosni pri KMAG, slovenskem distributerju Kijinih avtomobilov.

Zdaj bodo Sportagea rahlo osvežili, kar so napovedali že na letošnjem ženevskem salonu. Izboljšave so sicer majhne, a jih je dovolj na vseh delih avtomobila in pri KMAG trdijo, da bo zdaj uspešnež videti ostrejši, na otip bo mehkejši, pelje pa se bolje. Izboljšave pod pločevino so pripomogle, da bo slišati in čutiti manj hrupa in vibracij.

Nekaj je tudi nove ali izboljšane opreme, na primer novi avdiosistem s 4,3-palčnim barvnim zaslonom, dodatno pa še premijski zvočni sistem Infiniti by Harman (ki deluje tako v povezavi z manjšim zaslonom kot takrat, ko je v avtomobilu nameščena navigacija z večjim, sedempalčnim barvnim zaslonom).

V ponudbi je sicer tudi nov dvolitrski bencinski motor, a za slovenske kupce bodo še naprej bolj zanimivi turbodizli in morebiti še manjši bencinci, saj so zanje pri KMAG pripravili posebno cenovno ponudbo – za avtomobile iz zaloge.

Tako je prenovljeni Sportage na voljo za malenkostno višjo ceno kot dosedanji. Osnovni bencinski (1.6 GDI z opremo Fun ISG) stane zdaj 16.990 evrov. Osnovni turbodizel (1.7 CRDI Fun) pa ima ceno 19.270 evrov. Obe različici imata seveda prednji pogon. Za Sportagea 2.0 Urban AWD (najcenejši s štirikolesnim pogonom in motorjem z močjo 100 kW) bo treba odšteti 24.450 evrov. Sportage s štirikolesnim pogonom, močnejšim dvolitrskim turbodizlom (136 kW) in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z vrha ponudbe pa stane 33.210 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja