Novo v Sloveniji: Kia Stinger

25. 1. 2018
Deli

Novost, ki so jo pravkar na trg dali tudi pri slovenski Kii, tej znamki odpira povsem nove perspektive. Stinger je namreč zmogljiva sodobna kupejevsko navdahnjena limuzina, ki se spogleduje z oznako GT. Tudi ti, Kia, bi zaklicali avtomobilski navdušenci, ki zdaj že kakšnih osemdeset let ne sedijo več za volanom.

GT je namreč kratica za Gran Turismo, italijanski izraz za športne kupeje, kjer je ob dveh potnikih spredaj bilo tudi nekaj prostora na zadnji klopi.

Kiin Stinger je drugačen, korejski snovalci so si za zgled vzeli BMW serije 4. Vsekakor pri Stingerju dominira oblika, nekaj manj izbire kot pri BMW pa ponuja Kiina strojna oprema.

Na voljo sta zadnji ali štirikolesni pogon ter osemstopenjski samodejni menjalnik, pa tudi dvolitrski štirivaljni vrstni turbobencinski motor (244 'konj'), turbobencinski V6 (354 'konj') ter 2,2-litrski turbodizel (200'konj'). Kupci si lahko izbirajo zelo bogato opremo, Stinger pa je vsekakor privlačna alternativa v razredu kupejevskih limuzin.

Cene se pričnejo pri 45.490 evrih (za 2,0 T-GDI EX), najmočnejši in najdražji pa je 3,3 T-GDI AWD GT pa stane 59.990 evrov. (T.P.)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja