Novo v Sloveniji: Maserati Levante

19. 1. 2017
Deli

Slovenskim kupcem je zdaj na voljo še en terenec. Tokrat se ponudba širi na vrhu, med prestižnimi primerki. Potem, ko je lani v Ženevi Maserati predstavil svoj prvi terenec Levante, je ta zdaj na voljo tudi pri nas.

Zasnovan je sicer na osnovi limuzine Ghibli, a s primernimi dodatki za dodatne vrhunske zmogljivosti na terenu in asfaltu. Podvozje in karoserijska zgradba sta z dodaqtki aluminija in magnezija za doseganje trdnosti, boljših vzvojnih lastnosti in manjšo maso. Uporabili so številne dodatke, ki zagotavljajo dobre vozne lastnosti. Za primerno udobje vzmetenja in prilagodljivost za različne vozne podlage skrbi zračno vzmetenje s šestimi različnimi prilagodljivimi oddaljenostmi dna vozila od tal. Za zdaj sta v ponudbi na voljo dva motorja V6, oba s pomočjo dvojnih turbinskih puhal, močnejšemu turbobencincu se bo kasneje pridružila še nekoliko manj zmogljiva različica.

Seveda je pomemben del notranjost in žlahtna oprema novega Levanta, imenovanega po  enem od sredozemskih vetrov, kot je to pri tej italijanski znamki že običaj. Običajnim serijskim usnjenim prevlekam in dodatkom v kabini lahko kupec po želji doda še vrsto dopolnil, tudi takšnih s posebnim usnjem in dodatkom svile iz italijanske modne hiše Ermengildo Zegna.

Vsekakor po videzu i n pojavi Levante spada v vrhnji razred terencev, v tekmo se podaja z modeli kot so BMW X5 in X6, Range Rover Sport, Mercedes GLE Coupe, Audi Q7 in Porsche Cayenne. Temu primerne so tudi izhodiščne cene. Za turbodizelski Levante 3,0 V6 diesel 275 je treba odšteti 86.900 evrov, turbobencinski Levante 3,0 V6 S 430 je občutno dražji – s ceno 122.000 evrov. Pri Avto Triglavu letos načrtujejo prodajo 15 primerkov.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel