Novo v Sloveniji: Mazda CX-3

11. 6. 2015
Deli

Novo malo križansko Mazdo je kakšnih petdeset ali še več nestrpnih kupcev komaj pričakalo! Zanj so pri uvozniku povedali, da je bil to prvi avtomobil, za katerega so kupci prišli spraševati k trgovcem, ne da bi ga sploh videli.

Jasno, že slike govorijo, da gre za privlačno obliko, izkušnje z nekaj večjim CX-5 pa so bile za marsikoga tudi dovolj dober razlog za odločitev.

Od sredine junija je tako CX-3 že pri Mazdinih trgovcih, zdaj so znane tudi cene.

Glede opremskih različic bo kar veliko možnosti izbire, podobno kot pri ostalih Mazdinih modelih je tudi oznaka posameznih ravni. Vse se začenja pri dvolitrskem bencinskem z oznako Emotion za 15.490 evrov, a večina se bo odločila za bolje opremljene ali tudi bolje motorizirane različice (G150 namesto G120, tedaj zgolj s štirikolesnim pogonom), celo samodejni menjalnik je na voljo za vse motorje, tudi 1,5-litrski turbodizel pa je lahko z dodatkom AWD.

Cenovno so stvari pri Mazdi lepo urejene: za doplačilo 1.800 evrov dobite enako opremljen avtomobil z dizelskim motorjem, dodatnih 1.800 evrov je doplačilo tudi za štirikolesni pogon. Če želite kakšno zanimivo barvo, bo treba za običajne kovinske doplačati 450, za čustveno rdečo ('soul red') celo 560 evrov. Močnejši bencinski motor torej G150 v osnovni različici Revolution AWD stane 22.390 evrov, osnovni CD105 Challenge pa 19.090 evrov.

Privlačno zunanjost dobite pri vseh, sprejemljivo lego na cesti prav tako. Za letos načrtujejo, da bodo osvojili 200 kupcev.

Več o samem avtu smo že poročali v člankih o mednarodni predstavitvi, v kratkem sledi tudi test.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"