Novo v Sloveniji: Mazda MX-5

30. 3. 2016
Deli

V Sloveniji je naprodaj četrta generacije Mazdinega roadsterja MX-5, ki jo je avtomobilska publika dobro sprejela in mu namenila tudi nagradi Svetovnega avta leta in nagrado za najbolje oblikovan avtomobil na svetu.

Mazda MX-5, ki seveda v sebi nosi gene svojih predhodnic, ki so od predstavitve prve generacije leta 1989 na ceste zapeljale v več kot 950.000 primerkih, že letos pa bi lahko številka dosegla milijon, je seveda povsem usklajena s sodobnimi pričakovanji, v katerih precej vloge igra tudi lahka gradnja z velikim deležem aluminija v konstrukciji.

Mazda MX-5 bo v osnovni različici s 130-'konjskim' 1,5-litrskim motorjem in osnovnim paketom opreme Emotion na voljo za najmanj 23.990 evrov, najbolje opremljena Mazda MX-5 z enakim motorjem bo stala vsaj 27.790 evrov, z močnejšim 160-'konjskim 2-litrskim motorjem pa bo stala vsaj 29.590 evrov. Pri slovenskem zastopniku Mazde računajo, da bodo letos prodali dvajset Mazd MX-5, dobrih 40 odstotkov s šibkejšim, 60 odstotkov pa z močnejšim motorjem. Doslej je bilo v Sloveniji sicer prodanih 210 Mazdinih roadsterjev.

Mazda je pred kratkim sicer predstavila tudi različico s trdno zložljivo streho Mazdo MX-5 RF, ki bo na ceste zapeljala enkrat konec tega oziroma v začetku prihodnjega leta, na voljo pa bo tudi v Sloveniji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja