Novo v Sloveniji: Mazda3

9. 12. 2011
Deli

Ob koncu leta se je na slovenskem trgu znašel osvežen najbolj prodajani Mazdin model.

Na naš trg je prišla prenovljena Mazda3 z novimi odbijačema, platišči in eno barvo karoserije, z več notranje črnine, preglednejšimi merilniki, gumbi in zasloni, z večjo togostjo karoserije, izboljšanima krmiljenjem in aerodinamiko, z manj izpusta ogljikovega dioksida in še nekaj drugimi manjšimi izboljšavami.

Cene so v glavnem enake kot prej, nekaj različic se je podražilo za 100 evrov (a so te pridobile za 700 evrov opreme) in še vedno je limuzina za 200 evrov dražja od petvratne različice. Cenovni razpon tako sega od 14.990 evrov (1.6i CE Base) do 30.890 evrov (MPS). Najbolj priljubljen paket opreme TE je najcenejši z motorjem 1.6i in stane 17.340, z motorjem CD 116 pa 19.340 evrov. S prenovo načrtujejo tudi dvig prodaje, in sicer približno 200 Trojk v prihodnjem letu.

To leto je bilo sicer za Mazdo v Sloveniji dokaj slabo, saj je prodaja padla za več kot 50 odstotkov, po besedah predstavnikov MMS pa je glavni razlog v preveliki vrednosti jena, prav vse Mazde pa so namreč izdelane na Japonskem. A na podlagi odličnih rezultatov pri zadovoljstvu kupcev oziroma lastnikov Mazd v Evropi, kjer so v raziskavah (JD Power) pobrali najvišja mesta, in zaradi prihoda novih modelov pričakujejo boljše leto 2012.

V prvem četrtletju pride na trg novi pickup BT-50, v drugem težko pričakovani manjši športni terenec CX-5, v zadnjem pa tudi nova Mazda6. (VK)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja