Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz CLA in CLA Shooting Break

26. 7. 2016
Deli

Da je mogoče začeti s prodajo novih ali prenovljenih modelov tudi sredi počitniškega vzdušja, dokazuje slovenski uvoznik znamke Mercedes-Benz, ljubljanski Autocommerce. Zdaj je kupcem na voljo tudi dvojna (karoserijska) kombinacija običajnega štirivratnega kupeja in petvratnega karavana CLA, slednjemu so zaradi bolj športnega videza Stuttgartčani dodali ime Shooting Brake.

Pri obeh gre za lahno prenovo videza (manj zunanjosti, bolj notranjosti), kot se pač za že nekaj let na trgu ponujanemu limuzinsko-karavanski preobleki sicer enostavnega razreda A te premijske znamke spodobi. Nekaj drugačnim linijam na sprednjem delu so dodali še večji sredinski zaslon (zdaj osempalčni), spremenili so tudi podlago merilnikov in še nekaj drugih malenkosti. Zdaj je prvič pri Mercedesih ob Applovem Car Playu na voljo tudi povezava z androidnimi telefoni. Omeniti velja tudi prispevek za večje udobje ob polnih rokah pred zaprtim prtljažnikom – 'Hands Free Access' deluje pri kupeju le kot pripomoček pri odpiranju, pri prtljažnih vratih karavana pa lahko z gibom noge prtljažnik tudi zapiramo. Kupcem na voljo ostaja izbira treh različnih linij opreme, osnovna, Urban ter AMG-Line).

Cene so kljub osvežitvam ostale nespremenjene. Osnovi CLA 180 (z 1,6-litrskim bencinskim motorjem in 122 'konji') stane 27.620 evrov. CLA 180d (1,6-litrski motor s 109 'konji') je na voljo že za 29.900 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol