Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz CLS za hedoniste

14. 2. 2011
Deli

Tako pravijo pri Daimlerju. Da je njihov CLS namenjen njim, pa tudi perfekcionistom, ljudem, ki dajo veliko na videz in kakovost izdelave, ki dajo veliko na lasten položaj v družbi in ki živijo športno uživaško.

Slovenski zastopnik ga je že začel prodajati; v ponudbi sta ta hip dva motorja, in sicer v različici 350 BlueEfficiency (225 kW) za 66 tisoč evrov in 350 CDI BlueEfficiency (195 kW) za 64.800 evrov.

Najcenejši bo, ko se paleta popolni s še tremi stroji, 250 CDI BlueEfficiency (150 kW), za katerega bo treba odšteti 58.990 evrov. V primerjavi s prejšnjo generacijo ima novi CLS več serijske opreme (na primer biksenonska žarometa, asistenca pozornosti voznika in drugo), prinaša pa tudi vse tehnološke inovacije, ki jih poznamo iz modelov novih razredov S in E.

Motorna paleta se pohvali z do 25-odstotnim zmanjšanjem porabe goriva in izpustov ogljikovega dioksida, različica AMG pa celo z 32-odstotnim. Poleg dodatne opreme ponujajo, kot je že v navadi, tudi posebne pakete Edition 1, športni paket zunanjosti, športni paket AMG, Ekskluzivni paket in več elementov iz paketa Disegno. Jeseni bo CLS na voljo tudi s štirikolesnim pogonom 4Matic.

Vinko Kernc, foto: Vinko Kernc

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja