Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz razreda C Coupé

15. 12. 2015
Deli
Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz razreda C Coupé (foto: Daimler)
Daimler

Po limuzini in kombiju je slovenskim kupcem na voljo še tretja, kupejevska različica Mercedesa-Benza razreda C.

Mercedes-Benz C Coupé bo v Sloveniji z uradnim imenom Mercedes Benz kupe razreda C za najmanj 34.300 evrov na voljo z dvema dizelskima in štirimi bencinskimi motorji, kot Mercedes-AMG C 63 Coupé pa bo denarnice olajšal za najmanj 93.270 evrov. Poleg osnovne opreme bo zgodnjim kupcem na voljo tudi bolj prestižna različica Edition 1. Poleti prihodnje leto pride tudi štirikolesni pogon 4Matic.

Pri slovenskem zastopniku Mercedesa, podjetju Autocommerce, so sicer z letošnjim prodajnim rezultatom zelo zadvoljni, saj so prvič po letu 2008 presegli številko tisoč prodanih vozil, poleg tega pa še naprej raste tudi prodaja rabljenih Mercedesov v njihovi prodajni mreži, letos se bo ustavila pri številki 840 vozil.

Tudi naslednje leto bo pri Mercedesu v Sloveniji zelo aktivno: najprej prihaja novi razred E (že marca, septembra pa dobi še karavanski različico), pomlad pa bodo zaznamovali še sveži GLS ter roadsterje SLC in SL. Kabrioletski bo maj, takrat prideta S in C kabrio, uspešni križanec GLC pa septembra dobi še (sedaj zelo priljubljeno) različico z bolj kupejevsko obiko karoserije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja