Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz razreda C

11. 4. 2011 | Matevž Hribar
Deli

Nekaj lepotnih popravkov navzven, nova armaturna plošča in veliko več opreme. Cene od 31.250 evrov dalje.

Na sončni strani Alp so mercedes-benzovci začeli vabiti kupce z novim modelom razreda C. Zastopnik pravi, da naj bi bili ti kupci v večji meri mlajši, kot smo bili do zdaj vajeni za imetnike avtomobilov z zvezdo na motornem pokrovu ali maski. Pri Mercedes-Benzu namreč želijo spremeniti imidž znamke iz 'fotrovskega' v bolj dinamičnega in mlajši generaciji priljubljenega. Jim bo uspelo? Čez noč ne, a korak za korakom Mercedesi postajajo prav takšni.

C, kar se mladostnosti tiče, še posebno izstopa: je lep in eleganten (novi odbijači, pokrov motorja in luči, nova notranjost), a med vožnjo prav prijetno lahkoten. Kar nekaj novosti je pri serijski opremi, na primer funkcija ECO start-stop pri vseh modelih (razen 300 CDI 4MATIC in AMG), asistenca pozornosti, ki s simbolom skodelice kave (mati, hvala!) voznika opozori na preutrujenost, priključka USB in AUX v sredinski konzoli, 'modrozoba' podpora, volan in prestavna ročica v usnju, še daljši pa je seznam nove dodatne opreme: sedemstopenjski samodejni menjalnik za vse (tudi štirivaljne) motorje, zavore s popolnim zaviranjem v primeru nesreče do hitrosti 200 kilometrov na uro, aktivne asistence pri mrtvem kotu, za ohranjanje smeri, za parkiranje in omejitev hitrosti, navigacijski modul Becker MAP PILOT in klimatizirani prednji sedeži.

Optimističnim prodajnim številkam (letos naj bi jih prodali 240) primerno bodo cene na slovenskem trgu nižje kot v MB-jevi rodni deželi. Za limuzinskega C 180 BlueEFFICIENCY bo treba odšteti 31.250 evrov, najcenejši dizel C 200 CDI BlueEFFICIENCY stane 32.280 evrov, najdražja iz cenika pa sta C 350 4MATIC BlueEFFICIENCY (48.960 EUR) in C 300 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY (46.400 EUR).

Cene kombijevske različice (T) se začnejo pri 34.470 EUR (C 200 CDI) oz. 33.910 EUR (C 180) in končajo pri 49.600 EUR (300 CDI) oziroma 46.800 EUR za najdražjega 'karavana' z bencinskim motorjem.


Več na www.mercedes-benz.si.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol