Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz razreda V

5. 9. 2014
Deli
Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz razreda V

Če boste po internetu iskali novi razred V, ga ne boste več našli v zavihku, kjer so gospodarska vozila. S tem, ko so pri Mercedesu Viana preimenovali preprosto v razred V in ga oplemenitili v slogu najboljših hišnih limuzin, nam dajejo vedeti, da želijo postaviti kar se da visoka merila pri boju v dokaj slabo zastopanem razredu družinsko-poslovnih kombijev.

Zunanje linije sicer ne nakazujejo znatnega odstopanja od predhodnika, toda v notranjosti je zgodba popolnoma drugačna. Mercedes v družinske kombije prinaša nove standarde na področju varnostno-asistenčnih sistemov, saj je večina naprednih tehnologij, ki jih poznamo iz drugih Mercedesovih avtomobilov, zdaj na voljo v razredu V. Tako so na seznamu opreme aktivni radarski tempomat, samodejno zaviranje v sili, opozorilo ob zamenjavi pasu, sistem za prepoznavanje znakov in tudi nekatere druge priboljške, kot so žarometi v LED-tehnologiji, sistem kamer za pregled nad vozilom itn.

Znane so tudi cene razreda V ob prihodu na naš trg. Ob predstavitvi smo napovedovali nekoliko višjo ceno, ampak očitno je slovenskemu zastopniku uspelo izpogajati nekoliko boljšo kupčijo. Tako je za vstopni model V 200 CDI treba odšteti 39.990 evrov. Vmesni V 220 CDI vas bo stal tisočaka več, medtem ko je najmočnejši V 250 BlueTEC, ki je serijsko opremljen s samodejnim menjalnikom, na voljo za 46.990 evrov. Vse te izvedbe, le z višjo ravnijo opremljenosti Avantgarde, so dražje za dobrih sedem tisočakov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"