Novo v Sloveniji: Mercedes GLC in GLE

10. 9. 2015
Deli
Novo v Sloveniji: Mercedes GLC in GLE

Če vam imeni zvenita neznano, je to zaradi nove Mercedesove imenske nomenklature. GL pomeni SUV, zadnja črka pa, na kateri limuzinski razred so se pri njegovem nastanku inženirji oprli.

GLC je tako zamenjal precej bolj oglati GLK, zato se tudi cenovno umešča v tiste kraje. Najcenejši, 220 d 4Matica (ja, vsi GLCji imajo štirikolesni pogon in samodejni menjalnik, pa tudi dvoconsko klimatizacijo, uravnavanje voznih profilov, tempomat z omejevalnikom hitrosti, sistem start-stop, LED dnevne luči in sistem za prostoročno telefoniranje) je na voljo od dobrih 46 tisočakov naprej. Po izkušnjah s testa vsekakor priporočamo doplačilo za zračno podvozje (ki ga je za dobra dva tisočaka in pol).

GLE, ta oznak označuje prenovljeni model, ki smo ga doslej poznali po oznako ML, je seveda draži (a nič manj opremljen): na voljo je od slabih 59 tisočakov naprej. ML je ob spremembi v GLE dobil lepotne popravke, dnevne LED luči, boljšo zvočno izolacijo, pa tudi izboljšan infozabavni sistem. Tudi tu so štirikolesni pogon in menjalniška avtomatika serijski, oprema pa je sicer podobna tisti pri GLC.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja