Novo v Sloveniji: Mini Coupé

8. 11. 2011
Deli

Mini je znamka s posebnim obnašanjem in tako je tudi z različicami, ki slišijo na ime Mini. Zdaj so pri tej bavarsko-britanski znamki na ceste poslali novost, ki so ji dali ime Mini Coupé.

V zadnjih letih smo v avtomobilski gradnji navajeni na najrazličnejše oblikovne stvaritve, ki jim potem marketinški strokovnjaki nadenejo oznako Coupé. Mini s to oznako pa je prav takšen, kot so bile prve različice karoserij, ki so jim kabino odrezali, kar ta oznaka v francoščini tudi pomeni.

Pogled na Minija z odrezano streho in nadomestkom, pod katerega lahko spravimo le dve glavi na prednjih sedežih, je nenavaden. BMW/Mini mu pravi streha v obliki čelade, ljudski glas se je odločil za narobe obrnjeno bejzbolsko kapo.

Dva sedeža in največji prtljažnik med Miniji (280 l) je tisto, po čemer se od preostalih najbolj razlikuje, tehnika, torej podvozje in motorizacija, pa je takšna, kot jo poznamo pri večini drugih.
Mini Coupé je zdaj na prodaj tudi pri nas, osnovna različica Cooper (1,6-litrski bencinski motor, 90 kW) stane 21.350 evrov. Najmočnejši (John Cooper Works; 155 kW) stane nekaj več, 32.450 evrov, marsikdo pa bo moral za dve vzdolžni črti čez motorni pokrov in streho dodati še 195 evrov. Vsaj to …

Zadnji aktivni spojler (ki se samodejno sproži pri 80 km/h in spet skrije pri manj kot 60 km/h) pa je serijski. Tudi to … (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja