Novo v Sloveniji: Mitsubishi Outlander

24. 9. 2015
Deli

Prenovljeni Mitsubishi Outlander sicer ni zrasel niti za centimeter, vendar je označen z modelnim letom 2016 tako drugačen, da so ga označili za nov obraz Mitsubishija. No, s tem so najbrž namigovali na veliko bolj izrazit prednji del japonskega križanca.

Predelani pa niso zgolj maska, prednji odbijač in ležišče meglenk, pač pa tudi blatniki in notranjost potniške kabine. Nov (usnjeni) volanski obroč je bolj ergonomično oblikovan, sedeži so dobili izdatnejše bočne opore, novi so nekateri materiali, mehkejša je obloga komolčnega opornika, dodali pa so tudi predal za očala (pod stropom kabine) in notranje vzvratno ogledalo, ki ima še funkcijo samodejne zatemnitve.

Nekaj sprememb je doživela tudi karoserija (večja togost, boljša izolacija) in podvozje (spremenjeno vpetje sprednjih koles), na srečo pa ostajajo možnost petsedežnika oziroma sedemsedežnika in vzdolžno pomične zadnje klopi. V Sloveniji lahko izberete med petimi različicami Outlanderja, vendar vselej le s turbodizelskim motorjem, saj bencinski med našimi kupci ni bil preveč priljubljen. Najcenejši Outlander 2.2 DI-D s 110 kW/150 'konji', petimi sedeži in opremo Intense dobite za 27.490 evrov, pri tem pa smo že upoštevali popust 2.500 evrov. Za sedežsedežnika boste morali odšteti 2.500 evrov več, vendar pri tem dobite zraven še serijsko navigacijo, za različici s samodejnim menjalnikom pa boste morali odšteti 30.490 (s petimi sedeži) oziroma 31.990 (s sedmimi sedeži). Različico PHEV, ki se v Evropi zelo dobro prodaja, pa imajo za tako samosvoj model, da ga bodo pri nas predstavili posebej, najverjetneje proti koncu letošnjega leta. (AMr)   

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"