Novo v Sloveniji: Nissan Note

22. 10. 2013
Deli

Nissan Note prihaja v Slovenijo v svoji prihodnji podobi, na prvi pogled sploh ne tako opazni v primerjavi s prvim rodom.

Drugi rod pa bo kljub zanimivim spremembam pod pločevino nadaljeval tam, ker je svojo pot končal prvi Note. Prenovljena tehnična osnova je omogočila kar za 70 kilogramov manjšo težo pločevinastih karoserijskih sestavih delov. Nissan Note je v dolžino ostal nespremenjen, enako velja za medosno razdaljo, a ima vseeno nekoliko krajši prednji motorni del in nekoliko večji prostor zadaj za potnike in prtljago. Spremembe so tudi pri postavitvi sedežev, saj se na prednjih zdaj sedi slab centimeter niže, na zadnjih za dva, tri centimetre više. Veliko več prostora je namenjenega potnikom zadaj, zadnja klop je pomična (vzdolžno kar 15 centimetrov). Prilagodljiv je tudi prtljažnik, saj je ob povsem nazaj potisnjeni klopi v njem nad drugim dnom še 195 litrov prostora (pod njim pa 100 litrov). Ob popolnoma naprej pomaknjeni zadnji klopi je prtljažnik nad drugim dnom velik 281 litrov, če zadnjo klop zložimo, pa je prostora tudi veliko – skupaj kar 1.982 litrov.

Pri Nissanu pravijo, da bo Note dobro zapolnil vrzel med dvema drugima manjšima avtomobiloma, ki ju ponujajo, Micro in Jukom. Med oba so ga postavili tudi cenovno. Osnovna različica novega Nota s trivaljnim 1,2-litrskim bencinskim motorjem (58 kW/80 'konj') in petstopenjskim ročnim menjalnikom Visia stane 12.500 evrov, tista z boljšo opremo Acenta je 13.100 evrov. Note 1.5 dCi z opremo Visia stane 14.800 evrov, oprema Acenta je dostopna za doplačilo 600 evrov. Paket Connect, ki obsega v Sloveniji za zdaj še neaktivno povezavo prek Googla, dodatek Safety Shield in Around View Mirror (vse do zdaj ni bilo na voljo pri tako majhnih avtomobilih), zahteva še 1.000 evrov. Nissan pa v začetku prodaje novega Nota vsem kupcem zagotovi tisoč evrov popusta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"