Novo v Sloveniji: Opel Cascada

29. 5. 2013
Deli

Danes je slovenski uvoznik vozil znamke Opel začel prodajati novi kabriolet Cascade.

Čeprav je neke vrste naslednik Astre Twin Top, je dovolj drugačen avtomobil, da si zasluži tudi novo ime. S skupno dolžino 4,696 metra se uvršča med daljše, torej lahko ponudi dovolj prostora štirim odraslim osebam.

Oblikovno povzema hišno prepoznavnost, hkrati je opremljena z nekaterimi elementi, ki avtomobil oplemenitijo in na videz še povečajo. Kupci si bodo lahko Cascado omislili v desetih barvah karoserije, ki jih bodo lahko kombinirali s tremi barvami platnene strehe.

Streha je seveda v celoti električno pomična, postopek zapiranja ali odpiranja pa traja 17 sekund, pri čemer lahko slednje izvajamo vse do hitrosti 50 km/h. Z izbiro platnene strehe so pri Oplu stavili predvsem na kabrioletsko klasiko ter seveda na manjšo skupno maso in manjši prostor, ki ga zasede zložena streha.

Tako je v osnovi na voljo 380 litrov prtljažne prostornine, ki se z odprtjem strehe zmanjša za okroglih sto litrov. Je pa mogoče zložiti naslonjala zadnjih sedežev in tako celotni prostor povečati na 750 oziroma 650 litrov.

Opel Cascada bo na voljo s tremi bencinskimi motorji. Prav vsi so deležni pomoči turbopuhala, vrh ponudbe pa je povsem nov 1,6-litrski turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva (1.6 SIDI Turbo, 170 'konj'). Dizelska motorja sta dva, oba dvolitrska in prav tako s pomočjo turbopuhal. Dvolitrski CDTI zmore 165 'konj', enakolitrski BiTurbo CDTI pa 195.

In cene? Pri Oplu se zavedajo, da je Cascada nišni avtomobil, za posebne kupce. Tako si želijo v prihajajočem polnem letu v Evropi najti vsaj 10.000 kupcev. V Sloveniji je uvoznik bistveno bolj skromen, zadovoljni bodo že, če se bo za Cascado odločilo od 10 do 15 kupcev. Ti bodo morali za osnovno različico 1.4 Turbo (120 'konj') odšteti 23.600 evrov, za osnovno 'dizelsko' 2.0 CDTI pa 27.400 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol