Novo v Sloveniji: Opel Combo Life

12. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Combo Life se na slovenskem trgu pridružuje paru trojice, ki sta pred dnevi zapeljala k nam, Peugeotu Rifterju in Citroenu Berlingu.

Kar nekaj mesecev po objavi prvih uradnih fotografij je danes v Slovenijo pripeljala nova generacija Oplovega družinskega enoprostorca oziroma vozila za prosti čas, kakor pri koncernu PSA pravijo tovrstnim avtomobilom, Combo Life. Jasno, Opel je že leto dni del francosko(-nemškega) koncerna, zato je povsem pričakovano, da je osnovo Fiat Dobla zamenjal za enako, kot jo uporabljata pred kratkim predstavljena novinca na slovenskem trgu, Peugeot Rifter in Citroen Berlingo.

Že peta generacija omenjenega avtomobila bo tako kot oba koncernska brata na voljo v dveh različicah z dolžino 4,4 in 4,75 metra. Mlajše in večje družine bodo znale ceniti to, da bo na drugo sedežno klop – lahko se bosta dokupila tudi šesti in sedmi sedež – s pomočjo sidrišč isofix mogoče postaviti kar tri otroške sedeže, poleg drsnih vrat na obeh straneh avtomobila pa bo potnike na zadnjih sedežih lahko navduševalo veliko panoramsko strešno okno. V prtljažniku bo medtem vsaj 597 litrov prostora.

Novi Combo Life bo v osnovi opremljen z 1,2-litrskim bencinskim motorjem, katerega največja moč bo znašala 110 'konjev' oziroma 81 kilovatov. Ta bo moč na sprednji kolesni par prenašal prek šeststopenjskega ročnega menjalnika, za avtomobil pa bo v primeru opreme Selection treba odšteti vsaj 15.990 evrov.

 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel