Novo v Sloveniji: Opel Crossland X

17. 3. 2017
Deli
Novo v Sloveniji: Opel Crossland X (foto: Saša Kapetanović)
Saša Kapetanović

Oplov mestni križanec, ki naj bi opravljal nalogo naslednika Merive, je praktično neposredno iz Ženeve prišel na ogled še v Slovenijo.

Na naše ceste še ni zapeljal, kajti datum začeteka predprodaje sovpada z dnevom odprtja 24. Avtomobilskega salona Slovenije, prvi kupci pa bodo avto prevzeli pred začetkom poletja. Za Crosslanda X, ki naj bi bil kljub terenskemu pedigreju namenjen urbanemu okolju, je značilen visok položaj sedenja z odličnim pregledom na cesto, oplemeniten pa je z množico asistenčnih sistemov in pripomočkov za lajšanje vozniških nalog. Kljub dokaj klasično in analogno zasnovani notranjosti, pa bo Crossland opremljen z novo generacijo IntelliLink zabavno-informativnega sistema ter možnostjo združevanja preko sistemov Apple CarPlay in Android Auto.
Tako kot nekatere sveže Oplove modele, bodo tudi Crosslanda X ponujali v treh nivojih opreme. Uradni cenik še ni znan, za orientacijo se ponudili le ceno vstopnega modela z 1,2-litrskim bencinskim motorjem in ta znaša 14.490 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol