Novo v Sloveniji - Opel Grandland X

25. 10. 2017
Deli

Tretji in po novem tudi največji Opel v družini križancev poimenovanih s črko X, je sedaj na voljo slovenskim kupcem. Grandland X je edini Opel v SUV C segmentu in kot tak je za številko večji od Crosslanda X ter Mokke X, ki pripadata segmentu B.

To kažejo tudi zunanje mere, saj se novinec ponaša z dolžino nekaj manj kot štiri metre in pol, v notranjosti pa se bo našla obilica prostora za pet potnikov ter 514 litrov prtljage. Opremljen je z množico naprednih sistemov, kateri jamčijo visok nivo udobja in varnostni.

Izpostaviti velja prilagodljive LED žaromete ter prednjo kamero Opel Eye, ki je temeljni element raznih pomagal kot so čitalec prometnih znakov in opozorilnik pred zapustitvijo voznega pasu. Radarski tempomat se zna prilagoditi omejitvam hitrosti, po potrebi pa zna tudi popolnoma ustaviti avto. Tudi Grandland X je opremljen z sistemom Opel OnStar, ki v novi različici nudi tudi dodatne storitve, kot so rezervacija hotelskih sob ter iskanje prostih prakirnih mest.


V motorni ponudbi sta trenutna dva agregata. Dizelsko ponudbo zastopa 1,6-litrski motor s 120 “konji”, medtem ko bencinarje zastopa 1,2-litrski “turbak” s 130 “konji” moči. Na voljo sta šeststopenjska ročni in samodejni menjalnik, prihodnje leto pa lahko pričakujemo širitev ponudbe z 8-stopenjsko avtomatiko ter motorji z močjo do 180 “konjev”. Šušlja se tudi o priključno-hibridni izvedbi, vendar časovnega okvira prihoda še nimamo. 


Cene za Grandlanda X se pričnejo pri 20.490 evrih za bencinarja z vstopno opremo Selection, enako opremljen dizel vas bo stal 1.500 evrov več. Pri Oplu računajo, da bodo najbolj prodajali bolje opremljene modele, saj cena za izvedenko Innovation težko preseže 25 tisočakov.


Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja