Novo v Sloveniji: osvežena Mazda2

4. 2. 2011
Deli

Letos bodo imeli pri Mazdi kar nekaj novosti. Tokrat bomo predstavili osveženo Mazdo2, ki bo poleg Mazde5, osvežene Mazde3, CX-5 in BT-50 glavna vaba za kupce.

Nova Mazda2 je dobila družinski obraz, saj sta maska in prednji odbijač dobila dinamičnejše poteze večjih bratov. Novi sta dve barvi karoserije (modra Aquatic in rdeča Burgundy), malček je dobil drugačna 15- in 16-palčna platišča, zanimivejši je volanski obroč, merilniki so dobili nov odtenek (belo oštevilčenje na črnem ozadju) ter predalnik pred sovoznikom je odslej zaprt. Elegantnejši je tudi material na sedežnih prevlekah in trpežnejši na tistih površinah, ki so najbolj obremenjena zaradi dotikov.

Bencinska motorja 1.3 in 1.5 sta dodelana, da ustrezata okoljskim normam Euro5, nekaj sprememb je tudi na zadnji premi v korist udobja in povsem nov je štiristopenjski samodejni menjalnik. Osnovna različica (1.3i CE s 55 kW) je s ceno 10.890 evrov za 520 evrov dražja, sta pa kar precej cenejši najdražji različici TE Plus (za 400) in GTA (za kar 900 evrov). Zaradi majhnega povpraševanja ne bodo več ponujali dizla, prav tako ne trivratne različice. Ker je jen zelo močan v primerjavi z evrom, so tudi načrtovane prodajne številke skromnejše: lani so prodali 546 Mazd2, letos naj bi jih samo 250.