Novo v Sloveniji: Outlander PHEV

29. 12. 2014
Deli
Novo v Sloveniji: Outlander PHEV

Tik pred koncem leta so pri AC Mobilu, distributerju znamke Mitsubishi predstavili zanimivo novost, ki na slovenski trg prihaja sicer nekoliko pozno, a zato zagotovo z zanimivo ceno.

Mitsubishi Outlander PHEV je bil lani konec leta prvi priključni hibridni terenec na evropskem trgu in je ponekod naletel na odličen sprejem zaradi različnih vrst spodbud, ki jih v teh državah namenjajo električnim avtomobilom (Nizozemska, Norveška).

Najbrž je bil tudi to razlog, da prihaja k nam z majhno zamudo, a pri AC Mobil trdijo, da bodo zdaj lahko ponudili primerno ceno, s katero bodo prepričali marsikaterega kupca. Outlander PHEV ima doseg z električnim motorjem okoli 50 km, s čimer je zanimiv predvsem za tiste, ki dnevno naredijo toliko ali pa nekaj manj kilometrov v poti do službe, seveda pa imajo potem tudi priložnost, da ga (med službenim, postankom, na primer) spet napolnijo z elektriko.

Outlander PHEV lahko deluje v različnih voznih režimih, kar je odvisno predvsem od napolnjenosti baterij z elektriko. V že omenjenem dosegu do 50 km je lahko pogon izključno na elektriko, zmožen pa je tudi hitrosti zgolj z električnim pogonom do 120 km na uro. Lahko pa deluje kot običajni hibridni avtomobil, torej s pomočjo delovanja dvolitrskega bencinskega motorja, ki hkrati služi kot pogonski motor in za polnjenje akumulatorjev. Štirikolesni pogon (dodatni pogon zadnjih koles) zagotavlja elektromotor, dodaten elektromotor je tudi za pogon spredaj (samostojno ali v kombinaciji z bencinskim motorjem), v običajnih razmerah pa Outlander PHEV uporablja le pogon na prednji kolesi.

Outlander PHEV bo mogoče dobiti v dveh opremskih izvedenkah (Instyle in Instyle +). Pri AC Mobilu pravijo, da je cena 41.290 evrov (oziroma 42.290 za bolje opremljeno različico) ugodnejša kot za enako opremljen Outlander s turbodizelskim motorjem. Ob taki ceni in morebitni možnosti, da bo kupec pridobil še državno subvencijo, ki naj bi jih prihodnje leto tudi razdelili za nekaj kupcev električnih avtov (kot letos - tistih, ki se prvi zanje prijavijo) pa je to že zares dobra cena za te vrste avto.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"