Novo v Sloveniji: Rahlo prenovljeni Citroën C4

20. 3. 2015
Deli

Čeprav je prva generacija Citroëna C4 prišla na trg že davnega leta 1928, se njihovi prodajni strategi veliko raje spominjajo druge generacije. Prvega so v štirih letih prodali 121 tisoč, drugega (od leta 2004 do 2010) pa kar 2,3 milijona. Tokrat prihaja k nam malce oblikovno in tehnično osvežen naslednik obeh.

Udobja v vožnji niso spreminjali, so pa dodelali žaromete (sedaj lahko ima tudi dnevne luči v LED-tehnologiji), zadnje luči, novosti pa so tudi pri platiščih in barvah (dve sta povsem novi). V notranjosti boste novinca takoj prepoznali po 7-palčnem za dotik občutljivem zaslonu (seveda samo bolje založene različice) in novem oblazinjenju, nekaj osvežitve pa so bili deležni tudi motorji. Izbirate lahko med štirimi bencinskimi in šestimi turbodizelskimi motorji, ki zagotavljajo med 95 in 130 'konji (bencinci) in 90 ter 120 'konji (turbodizli).

Do konca leta imajo načrt prodati 270 vozil, prenovljeni C4 pa bo dražji od predhodnika od 240 do 840 evrov. Za najcenejši bencinski motor boste morali odšteti 16.570 evrov, na najugodnejši turbodizel pa 18.710 evrov. Seveda to velja za opremo Live, za bolje opremljene Feel, Feel Edition in Shine pa bo potrebo globje seči v žep. Vendar pozor: na ceno ponujajo popust, na ta popust pa lahko dobite še tisoč evrov ugodnejšo ponudbo, če se odločite za njihovo financiranje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"