Novo v Sloveniji: Renault Clio Grandtour

29. 3. 2013
Deli

Slabega pol leta po začetku prodaje četrtega rodu Clia zdaj Renault ponudbo dopolnjuje že s karoserijsko različico Grandtour.

Tudi pri tej je oblikovna privlačnost pomemben del celotnega pristopa znamke, najbolj pa bo zanimal predvsem tiste, ki iščejo povečan prtljažni prostor (443 litrov v osnovni postavitvi zadnje klopi ali celo 1.380 litrov ob prevrnjenem naslonjalu).

Grandtour lahko ponudi dodatno zanimivost za majhne prevoze, saj je vanj mogoče spraviti celo do 2,48 metra dolge kose prtljage, če s preklopom sovoznikovega naslonjala izrabimo vso notranjost za tovorni prostor.

A najbrž bosta za marsikoga zanimivejša ponudba Media-Nav in novost R-Link. Ta omogoča stalno povezavo avtomobila s spletom. V paketu kupec dobi precej zanimive vsebine skupaj s približno 50 aplikacijami iz prodajalne R-Link Store. Poleg velikega sedempalčnega zaslona na dotik sistem ponuja še intuitivno glasovno upravljanje. R-Link vsebuje enoletno brezplačno uporabo štirih serijsko nameščenih aplikacij (e-pošta, R-Link tweet, vremenska napoved in Renault pomoč). R-Link bo kupcem na voljo od letošnjega maja. Ta povezava deluje v vseh državah EU, tudi Hrvaški. Renault bo R-Link hkrati z uvedbo v različici Grandtour za slabih 400 evrov ponujal tudi v običajnem Cliu. Za letno obnavljanje povezave s spletom Renault napoveduje ceno 30 evrov.

Motorna oprema bo ob dosedanjih dveh bencinskih motorjih dopolnjena (tudi za običajnega Clia), v kratkem bo na voljo še motor TCe 120, in sicer tudi z dvosklopčnim menjalnikom.

Clio Grandtour je od običajnega Clia dražji za 700 evrov, cena osnovne različice tako znaša 11.690 evrov, Renault pa kupcem na cene iz uradnega cenika ponuja popust v vrednosti 1.800 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja