Novo v Sloveniji - Renault Twingo

9. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

S popustom na voljo že za manj kot 8.000 evrov, še v tej generaciji v električni izvedbi.

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi je glavno pozornost na Renaultovem razstavnem prostoru požela peta generacija modela Clio, ki bo že kmalu pripeljala na naše ceste – testni primerki že nekaj časa krožijo v okolici tovarne Revoz v Novem mestu. Nekoliko v njegovi senci pa se je znašel prenovljeni Twingo. Govorimo torej o Twingu tretje generacije, ki pa dobil precej temeljito prenovo zunanjosti in notranjosti, kot napovedano pa je dobil kar nekaj novosti na motornem področju.

Navzven je Twingo tako dobil nov obraz, ki zajema prenovljen sprednji odbijač s kromirano masko (v kateri se skriva le še ena ključavnica za odpiranje sprednjega pokrova) in žaromete z dnevnimi lučmi v obliki črke C. Ta oblika je že pred časom (prvi jo je vpeljal Talisman) postala zaščitni znak Renaulta, Francozi pa so jo ponesli tudi na zadnji del vozila. Poleg tega bo novinca navzven izdajala dobršna mera kroma na odbijaču ter letvicah vrat.

V notranjosti bodo na voljo prenovljeni sedeži – ki pa bodo še vedno enodelni – največja novost pa bo nov infozabavni sistem Easy Link s sedempalčnim zaslonom, ki bo serijsko na voljo v najvišjem paketu opreme Intens. Notranjost bo sicer tako kot zunanjost mogoče barvno prilagoditi lastnim potrebam, v osnovi pa bo obarvana v črno-belo barvno kombinacijo.

Osnova torej ostaja enaka, tehnika tudi, najmočnejšemu in že znanemu 0,9-litrskemu TCe turbobencinarju s 95 'konji' (68 kilovati) moči, ki bo opcijsko lahko opremljen z avtomatskim menjalnikom EDC, pa se bo pridružil še novinec v ponudbi, litrski atmosferski motor z oznako SCe 75, močjo 75 'konjev' oziroma 54 kilovatov. Slednji bo na voljo v vseh treh paketih opreme, medtem ko bo najmočnejši motor na voljo le v kombinaciji z opremo Intens.

Cene za novega Twinga, ki je od danes že na voljo pri trgovcih po Sloveniji, se bodo začele pri 9.390 evrih, kolikor bo treba odšteti za izvedbo SCe 75 in opremo Life, izvedba Zen bo 1.500 evrov dražja, za najdražjo različico TCe5 EDC in opremo Intens pa bo treba odšteti 14.390 evrov. V povprečju bo Twingo tako dražji za 100 evrov oziroma za 300 pri različicah Intens, kar pri Renaultu opravičujejo z vključitvijo sistema Easy Link v serijsko opremo. Je pa k tem cenam treba prišteti popust v višini 1.600 evrov, kar pomeni, da bo novi Twingo vsaj na začetku na voljo že za 7.790 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja