Novo v Sloveniji: Škoda Superb

6. 9. 2013
Deli

Škoda je svoj največji model Superb prenovila že pred nekaj meseci, slovenski zastopnik pa jo je predstavil šele zdaj.

Zamuda? Ne, ampak sladke skrbi pri dobavljanju zadostnih količin. Kar precej Superbov so namreč prodali že v prednaročilu, na zadostne količine in posledično uspešen začetek prodaje pa je bilo treba malce počakati. Prodaja Škod v Sloveniji je kljub težkim časom pozitivna, celo nad pričakovanji, posledično pa se veča tudi tržni delež na našem trgu. Izjema ni niti Superb, ki danes ni več redkost na naših cestah, ampak je že zelo dobro zastopan 'premijski' avtomobil s ceno avtomobila srednjega razreda. Če kateri Škodin model, potem Superb še vedno ponuja ogromno (dobesedno!) avtomobila za precej zmerno ceno. Seveda če govorimo o vstopnih modelih, bolje opremljeni in močnejši so posledično dražji.

Kot rečeno, Superb ni nov, temveč le prenovljen, kar se najbolje kaže v novih lučeh, novi maski in platiščih. Tudi v notranjosti je nekaj malenkostnih sprememb, nov je volanski obroč in dodani so novi materiali oziroma barvne kombinacije. Dodelan je tudi sistem samostojnega parkiranja, pri čemer se Superb po novem zrine v manjšo luknjo, zna pa parkirati bočno in prečno.

Motorna paleta ostaja enaka, motorji so malenkostno dodelani, dodan je sistem start-stop pa tudi nekaj novih kombinacij je na relaciji samodejni menjalnik DSG in motorji. Izbira je zdaj še večja, ob številnih kombinacijah obeh karoserij, motorjev in menjalnikov ter navsezadnje še štirikolesnega pogona je že takoj na voljo tudi najbolje opremljeni Superb Laurin&Klement.

Vstopni model je različica GreenLine, ki je opremljena z 1,6-litrskim motorjem TDI (105 'konj') in po novem s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za limuzino pa je treba odšteti 19.990 evrov. Najcenejša bencinska različica je Superb 1.4 TSI (125 'konj') in stane, limuzina seveda, prav tako 19.990 evrov. Superb Combi je v povprečju od limuzine dražji za približno 1.000 evrov. Po novem je celotna paleta Škodinih vozil pri slovenskem zastopniku na voljo po posebej ugodnem financiranju, postavljajo pa se še s štiriletnim jamstvom 4plus in pod določenimi pogoji celo brez omejitve kilometrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol