Novo v Sloveniji: Subaru Levorg

7. 10. 2015
Deli

Na slovenskih trg bo 19. oktobra uradno prišel Subaru Levorg, neuradni naslednik karavanskega Legacyja, ki pa se precej razlikuje od njega.

Subaru se namreč z Levorgom, ime je skovanka iz besed Legacy Revolution Touring, spominja Legacyja kot športno uglašenega karavana, kar je po njihovih besedah nekoč bil. V njem so združili športnost limuzine WRX STI, s katero si deli prednji del, in karavanski uporabni zadek Legacyja Touringa.

Namenili so mu novi bokserski štirivaljnik 1,6 DIT, ki je opremljen z dvema turbinskima polnilnikoma in je kljub precej manjši delovni prostornini od 2,5-litrskega štirivaljnika iz odhajajočega Legacyja ravno tako živahen in razpolaga celo z večjim navorom in prožnostjo. Na voljo je le v kombinaciji z brezstopenjskim menjalnikom Lineartronic CVT s šestimi elektronsko določenimi prestavami in dvema režimoma delovanja "inteligentnim" in "športnim", njegovih 170 "konjskih moči" in 250 njutonmetrov pa se seveda stalno razporeja na vsa štiri kolesa.

Subaru Levorg bo pri nas uradno na voljo od 19. oktobra v dveh različicah opreme. Z osnovnim paketom Free bo stal 26.490 evrov, z opremo Sport Style pa 30.490 evrov.