Novo v Sloveniji: Subaru XV

21. 1. 2012
Deli

Kmalu po mednarodni predstavitvi se je v Sloveniji začel prodajati nov član Subarujeve družine. Pozor, XV ni Impreza XV!

Da ne bi bilo pomote - gre za dva različna modela, saj je Impreza XV le različica (poslavljajoče se) Impreze, bolj ali manj le z lepotnimi popravki in dodatki. XV pa je nov model, za katerega pravijo, da je celo nova zvrst "crossoverja".

Dolg je 4,45 metra, njegovo modosje (2,25 metra) pa je celo daljše kot pri Imprezi in Foresterju. In od tal je trebuh oddaljen 225 milimetrov, kar je tudi več kot pri Foresterju. Njegovi (seveda bokserski) motorji so sicer poznani, a izboljšani (hlajenje, lahki materiali, izpuh), menjalniki so ročni ali neskončnostopenjski CVT, pogon pa znani stalen 4-kolesni.

V ceniku je, upoštevaje še tri pakete opreme, 8 različic od 22.990 evrov (bencinski 1.6 Comfort) do 32.990 evrov (2.0 dizel Exclusive), osnovni dizel s paketom Comfort pa stane 26.990 evrov.

XV ima z motorjem 1.6 (bencin) ter z ročnim (5) menjalnikom edini tudi reduktor, vsi imajo boljše notranje materiale ter nov večopravilni zaslon, njegovi neposredni tekmeci pa so ix35, Kuga, Qashqai, ASX in še kdo, od katerih je po navedbah zastopnika in upoštevaje opremo ter pogon enako drag ali celo cenejši. Avtomobil je v Sloveniji že na voljo.

besedilo in foto: VK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"