Novo v Sloveniji: Toyota Corolla

18. 8. 2016
Deli

Toyota je ob njeni petdeseti obletnici prenovila Corollo, limuzino spodnjega srednjega razreda, ki jo je v petih desetletjih obstoja izdelala v več kot 43 milijonih primerkih.

Po cestah vsega sveta jih še vedno vozi več kot 26 milijonov. Danes, v enajsti generaciji, Corollo izdelujejo v 16 tovarnah, prodajajo pa jo v 150 državah. Corolla se je sicer izkazala tudi v avtomobilskem športu, med drugim pa je nastopila tudi v 646 filmih in televizijskih oddajah.

Z osvežitvijo je Corolla dobila nekoliko bolj prestižni videz od predhodnice, še vedno se zanaša na kakovost in zanesljivost, v notranjosti pa so potnikom tudi namenili več udobja, čemur botruje tudi za 10 centimetrov večja medosna razdalja od kombilimuzine Auris. Za varnost voznika in potnikov je v vseh različicah razen osnovne poskrbljeno s sistemom Toyota Safety Sense, ki vključuje sisteme Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Automatic High Beam in Road Sign Assist.

Osnovna Toyota Corolla z 1,33-litrskim bencinskim motorjem in paketom opreme Terra bo na voljo za najmanj 14.550 evrov, za najcenejšo turbodizelsko Corollo 1,4 D-4D Terra bo treba odšteti najmanj 16.350 evrov, najbolje opremljena Corolla s turbodizelskim motorjem in paketom opreme Sol pa bo na voljo za 21.650 evrov. Toyota je ob uvedbi Corolle pripravila tudi posebno ponudbo v okviru katere bo osnovno Corollo Terra z 1,33 litrskim motorjem ponudila za 12.950 evrov. V tem letu bodo predvidoma prodali 100 novih Coroll.