Novo v Sloveniji: Volkswagen Beetle Cabrio

11. 4. 2013
Deli

Volkswagnov Beetle je nekakšna vozeča tradicija, saj je inženirjem in tržnikom uspelo pripraviti spomin na uspešne začetke znamke Volkswagen, ko je bil vsak njihov avtomobil zgolj – Hrošč.

Danes je precej drugače, številni modeli za skoraj vsak okus so tisto, kar omogoča, da ta znamka za svetovne potrebe kupcev avtomobile izdeluje kar v sto tovarnah. Ena, tista mehiška, kjer so najdlje izdelovali prav Hrošča, je zdaj že več kot desetletje zadolžena za njegovega naslednika – Beetla. Ta se je lani tudi na slovenskem trgu pojavil v novi izdaji, zdaj je na voljo z mehko streho – kot kabriolet.

Volkswagen je velik specialist za te vrste avtomobilov za zabavo. Že kabrioletov Hroščevega izvora so naredili in prodali več kot 300 tisoč, več kot 200 tisoč pa je takšnih tudi Beetlov prvega rodu, večino so jih pokupili kupci iz ZDA.

Slovenski zastopnik Volkswagna, Porsche Slovenija, si od začetka prodaje novosti obeta skromnejšo bero, za letos jih načrtujejo okoli 20, glavni razlog za nizka pričakovanja pa je seveda kriza, ki je zajela prodajo avtomobilov pri nas.

Beetle Cabrio bo pri nas na voljo kar v nekaj različicah, predvsem glede opreme so se kot privlačne izkazale tiste, ki spominjajo na petdeseta, šestdeseta in sedemdeseta leta in na to, kakšni so bili tedaj odprti Hrošči. Kupci bodo za začetek lahko izbirali med dvema različnima turbobencinskima in dvema turbodizelskima različicama. V osnovni izvedenki 1.2 TSI je cena za Beetla Cabria 22.452 evra, osnovni turbodizelski motor (1.6 TDI) pa bo stal 24.494 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja