Novo v Sloveniji: Volkswagen družina T6

28. 8. 2015
Deli

Hkrati z manjšim Caddyjem je slovenski uvoznik Volkswagnovih gospodarskih vozil Porsche Slovenija slovenskim kupcem predstavil tudi šesti rod večjega kombija, katerega celotno družino pri tej nemški znamki označujejo s T6, kupci pa ga poznajo z različnimi imeni posameznih izvedenk.

Transporter še naprej ohranja osnovno ponudbo kombija za prevoz tovora ali oseb, Multivan pa je oznaka za precej bogateje opremljene različice za osebni prevoz. V ponudbi sta še Caravella in California. Prva je nekoliko manj bogato opremljena ponudba za osebni prevoz, California pa je kompakten bivalnik, ki ohranja videz običajnega kombija.

Za tovorni prevoz namenjeni Transporter je najcenejši v različici Furgon 2,0 TDI (102 'konja') običajne višine in s krajšo medosno razdaljo stane 25.151 evrov (Kombi 28.588 evrov). Osnovni Multivan Trendline 2,0 TDI (102 'konja') stane 32.425 evrov. Pri uvozniku pravijo, da zdaj pri novem Multivanu pri nekaterih različicah za precej bogatejšo opremo ponujajo tudi več kot 5.00 evrov nižje cene kot pri predhodniku (z več opreme, vključene v različne opremske pakete), tako da zdaj na primer ena od pri slovenskih kupcih bolj priljubljenih različic Multivana (Comfortline 2,0 TDI 150 'konj') stane 36.900 evrov (znižanje več kot 5.700 evrov v primerjavi s podobnim prejšnjega rodu).

Pri Porsche Slovenija pravijo, da bodo s precej ugodnejšimi in celo nižjimi cenami v primerjavi s prejšnjo ponudbo lahko še bolj računali na vodilno mesto med prodajalci lahkih gospodarskih avtomobilov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol