Novo v Sloveniji: Volkswagen Passat prenovljen

10. 10. 2019 | Tomaž Porekar
Deli

V prodajo k slovenskim trgovcem Volkswagna je prispel prenovljeni Passat. Prenova morda glede videza avtomobila pri osmem rodu ni tako opazna, saj je večino novosti pod pločevino.

A vseeno je nekaj posledic prenove opaziti tudi na prednjem delu, saj ima zdaj Passat serijsko LED žaromete in meglenke ter nov odbijač (ki za 8 mm bolj štrli naprej) ter drugačno mrežo hladilnika. Tudi zadnji odbijač je nov, z dodatno letvo iz kroma ter drugačnim videzom zadnjih luči (LED) in navideznimi izhodi izpušnih cevi..

Bogatejša infozabavna oprema

Z nekaterimi posegi je osvežena tudi notranjost z digitalnimi merilniki, novim volanom ter prevlekami sedežev in vrat. Precej posodobljen je tudi infozabavni sistem, zdaj z dvema alternativama glede opreme radia, navigacije ter povezljivosti. Predvsem pri dražjem radijskem in navigacijskem sistemu Discover Pro je precej zanimivih dodatkov, od boljšega avdio dela do povezljivosti s pametnimi telefoni (kjer za CarPlay ni potrebna žična povezava), celo z možnostjo uporabe mobilnega ključa ter spletnega radia in pretoka glasbe (Apple Music in Tidal). Pri tem deluje tudi hibridna navigacija z uporabo podatkov, ki jih dobiva na različne načine, tudi prek spleta.

Pestra izbira motorjev

V Passatu bodo na voljo številni motorji, dva običajna turbobencinska (1,5 in 2,0 TSI), priključnohibridni z bencinskim motorjem (GTE) ter kar štirje turbodizli (TDI z 1,6 in dvema litroma delovne prostornine). Za karoserijski različici, limuzino in variant, bo na voljo nekaj manj zmogljivih motorjev, večina v povezavi s samodejnim dvosklopčnim motorjem, štirikolesni pogon je na voljo tako v običajni karoseriji kot tudi v Allroadu variantu.

Passatova bogata oprema je na voljo v dveh ravneh, osnovna kot Business in s še bogatejšo kot Elegance, nekaj asistenčnih sistemov je združenih že v osnovni opremi, tam je tudi elektronski pomočnik we connect, kupec pa za ta pripomoček dobi tudi vključeno triletno naročnino.

Zelo tekmovalne cene

Osnovni Passat Business (limuzina) 1,5 TSI cena bo dobavljiv v nekaj tednih in stane 25.600 evrov, slabega tisočaka več je različica variant, bogatejša oprema Elegance je okoli 2.800 evrov več. Za osnovni TDI 1,6 je cena 30.272 evra. Dvolitrski TSI se prične pri 30.518 evrih, dvolitrski TDI (150 'konj') pri 29.065 evrih. Za Passat variant s štirikolesnim pogonom (190 'konj') je cena 35.553 evrov, za bolj zmogljivega (240 'konj') le v različici Elegance 41.135 evrov. V kratkem bo dobavljiv tudi priključnohibridni Passat GTE, njegova osnovna cena je okoli 45.500 evrov, doplačilo za variant je okoli 1.500 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol