O solarnem potovanju okrog sveta in električni rolki na 5. srečanju DeMS v Gozdu Martuljku

Društvo v Zgornjesavski dolini pričakuje do 100 električnih in drugih na elektriko gnanih vozil.

O solarnem potovanju okrog sveta in električni rolki na 5. srečanju DeMS v Gozdu Martuljku (foto: Saša Kapetanovič) Saša Kapetanovič
15. 5. 2018

Tradicionalno, tokrat že peto srečanje slovenskih in tujih poznavalcev in ljubiteljev električnih vozil, ki ga organizira Društvo e-Mobilnost Slovenija (DeMS), bo 19. in 20. maja 2018 potekalo v Gozdu Martuljku.

V soboto zvečer bodo v Hotelu Špik svoje videnje trajnostne mobilnosti predstavili Louis Palmer, ki se je na sončno energijo odpeljal okrog sveta, Irena in Eric Raymon, ki sta s solarnim letalom preletela Alpe, Dejan Skrivalnik (praktična predstavitev kombiniranja fotovoltaike in električnega vozila kot hranilnika energije) in dr. Dejan Paravan (samooskrba s sončno energijo). Gostje, pričakuje se družba iz Avstrije, Švice, Nemčije, Italije, Slovaške in Hrvaške, bodo lahko spregovorili tudi z Andrejem Pečjakom iz podjetja Metron in Tonetom Gorupom, avtorjem najhitrejše električne rolke.

Pričakujejo do 100 električnih avtomobilov in drugih na elektriko gnanih vozil, obiskovalci pa si bodo v dvodnevnem programu ogledali Slovenski planinski muzej, Nordijski center Planica in tehnični muzej HE Završnica, osrednji dogodek pa bo krožna vožnja skozi tri države.

Prijavnico na dogodek in več informacij najdete na spletni strani društva.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri