Avtomobilski salon Pariz: Audi

1. 10. 2012
Deli

O Audiju A3 Sportback (torej nekoliko daljši petvratni karoserijski različici) smo pisali že veliko (in o nedavno predstavljenem RS5 Cabrio tudi dovolj), precej manj pa o svežem S3, ki so ga Audijevci prvič na ogled postavili prav v Parizu.

Pod motornim pokrovom skriva popolnoma na novo razviti štirivaljni TFSI, ki zmore 221 kW oziroma okroglih 300 'konjev' in kar 380 Nm navora v ravni črti med 1.800 in 5.500 vrtljaji. Štirikolesni pogon Quattro je serijski, serijski menjalnik je ročni (doplačilni pa S tronic), v Nemčiji pa bo stal (spomladi naslednje leto) slabih 39 tisočakov.

Tretja zvezda razstavnega prostora je koncept Crosslane Coupé. Na pogled je čisto preveč 'odbit', da bi ugledal serijsko proizvodnjo, a vseeno dobro napoveduje, kakšen bo Q2, ko pride na trg, hkrati pa v njem Audi demonstrira nov motor, 1,5-litrski trivaljni TFSI s 130 'konji', ki je del kombiniranega zaporedno-vzporednega hibridnega pogona z možnostjo polnjenja iz električnega omrežja (priključni hibrid).

Novi SQ5 TDI je dobil še ekskluzivno različico SQ5 TDI Exclusive Concept– uradno gre sicer za konceptno vozilo, a bodo naslednje leto izdelali omejeno serijo 50 avtomobilov. Poudarek je na prestižnosti uporabljenih materialov, tehnika pa je klasična.

Prilagamo pa video novega Audija RS5 Cabriolet. Uživajte!

P.S. Pa zvočnike na glas. Obvezno!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja