BMW PAS na osnovi serije 5

13. 5. 2008
Deli

S PAS-om (Progressive Acitivity Sedan) bo BMW prihodnje leto predstavil novo različico in se z njo podal na za BMW nova pota. Šefi so ob tem pojedli nekaj zarečenega kruha, saj so sprva dejali, da ne bodo naredili takšnega avta, a so se nato vendarle pojavili prvi prototipi konkurenta Mercedesovemu R-u.

PAS bo ponujal pravo mero luksuza v smislu velike in prilagodljive prostornosti, motorne izbire (samo zmogljive različice) in pogona (štirikolesni! ). Z gumami od 18 pa vse do 21 palcev! Oblikovno je PAS zmes kupeja in kombija, najboljši izraz zanj pa je križanec. Tehnično bo soroden z novim Touringom serije 5, od Petice pa se bo razlikoval predvsem po višini (PAS bo višji), širših kolotekih in po udobnejši notranjosti, ki bo namenjena premagovanju daljših razdalj potovanj. Osnovna različica približno 4, 85 metra dolgega in skoraj tono težkega PAS-a naj bi imela štiri posamezne sedeže, nastavljive v vse smeri, tudi po naklonu in po višini, med 'sosedoma' pa bo raztegnjena sredinska konzola z gumbom iDriva. Prtljažnik bo več kot 600-litrski, dostopen pa bo prek dvojno odpirajočih se vrat. Pričakujte vse sisteme za pomoč vozniku, ki jih imajo na BMW-jevih policah in (sprva) štiri motorje: bencinskega 3.0 s 306 'konji', za liter večjega s 408 'konji' in dizla 3.0 z 245 in 300 'konji'.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem