Chevrolet Aveo

28. 7. 2010
Deli

Sveži Chevroletov Spark, ki smo ga že preizkusili na velikem testu, je nakazal novo smer, v katero se pelje ameriški izdelovalec avtomobilov.

Dokaz zanjo so tudi prototipi novega Avea, ki so zelo podobni letos v Detroitu predstav­ljenemu konceptu Aveo RS, ki odkriva, da bo ta nekoliko večji, oblikovno drznejši, z značilno dvojno masko in drugo vrsto bočnih vrat s 'skritimi' zunanjimi kljukami, kot jih ima mali Spark.

Po Sparku bo, kot kažejo posnetki, povzeta tudi armaturna plošča, saj je rešitev merilnikov zelo podobna, iz njega pa izhaja tudi sredinska konzola. Poleg kombilimuzine bodo, kot smo vajeni že iz prejšnjih generacij Avea, izdelali tudi limuzino. Večje mere prinašajo več notranjega prostora, napredek pa bo tudi tehničen.

Glavna novost bo prisilno polnjeni 1, 4-litrski bencinski motor z močjo okoli 138 'konjev'. Z njim bo Aveo končno postal tudi avtomobil za užitke v dinamični vožnji, zašel pa bo tudi pod motorni pokrov večjega Cruza. Novega Avea pričakujemo prihodnje leto, ko se bodo začele prodajati različice modelnega leta 2012.

Ilustracija: Bojan Perko

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"