Dacia razvija enoprostorca

17. 3. 2011
Deli

Če bi se hitro peljali mimo belega avtomobila na fotografijah, verjetno ne bi opazili, da gre za prototip, testno mulo novega Dacijinega modela.

Romuni bodo, seveda pod pokroviteljstvom Renaulta, kmalu predstavili svoj prvi moderni enoprostorec. Ta bo, če ga primerjamo z Dacijinim Loganom MCV, katerega karoserija je oblečena na testno mulo, imel krajšo medosno razdaljo (le poglejte zadnji kolesi, ki nista povsem v sredini blatnikov) in širše koloteke, kar dokazuje razširjena karoserija.

Da bo res enoprostorec, torej avtomobil z višjo streho od kombija, kaže še obtežitev na strehi, s katero pri Dacii testni vozniki simulirajo višje težišče. Dacijin enoprostorec bo imel očitno daljšo medosno razdaljo kot aktualni Renaultov Scenic. Nova Dacia bo opremljena z Renaultovimi dizelskimi in bencinskimi motorji, notranjost ne bo prestižna, bo pa avtomobil opremljen z vsemi dodatki, ki jih voznik in potniki potrebujejo za udobno vožnjo. Ob predpostavki, da bo enoprostorska Dacia na voljo za ugodno ceno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja