Dacia Sandero XL

3. 8. 2008
Deli

Tisti, ki so na začetku razmišljali, da bodo v Romuniji izdelovali izključno Logana in z njim zalagali revnejše trge, so se krepko zmotili, saj bo Dacia po Loganu, Loganu MCV-ju, pickupu in Sanderu kmalu dobila še dva člana.

Dacijinega SUV-a pri Renaultu napovedujejo že nekaj časa (tudi mi smo objavili fotografi je testnih prototipov, Loganov z dvignjenim podvozjem in štirikolesnim pogonom), nič pa se še ni govorilo o drugih modelih, zato so fotografi je, na katerih se vidi, da je ta limozina občutno daljši avtomobil od Logana (4, 23 metra), prava senzacija. Avtomobil, ki so ga fotogafi rali v Romuniji, mora meriti v dolžino najmanj od 4, 5 do 4, 6 metra.

Največja Dacijina limuzina je narejena na osnovi Sandera, kar je mogoče opaziti tudi po podobnih prednjih lučeh, glavno razliko v dolžini pa naredijo daljši previsi. Dacijino limuzino, ki jo bodo po vsej verjetnosti izdelovali v turški tovarni, naj bi predstavili še letos.

O motorjih ni še nič znanega, bodo pa pri Renaultu za Dacijino limuzino zajeli kilovate kar s svojih bogatih polic in zelo verjetno ne bodo drugačni od tistih, ki premikajo kombilimuzinskega Sandera. Viri ocenjujejo, da bo nova Dacijina limuzina, ki bo dolga približno toliko kot veliko dražja Volkswagnova Jetta, startala z začetno ceno pod deset tisoč evri.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"