Hondin Prius

25. 8. 2008
Deli

Očitno se obeta prava mala hibridna vojna. Na fotografijah ni Toyotin Prius, kot bi morda lahko sklepali glede na obliko avtomobila, ampak gre za Hondino različico hibridnega avtomobila kompaktnega razreda, ki se bo prodajal po vsem svetu.

V nasprotju s Hondinim hibridnim Civicom, ki je osnovan na bencinskem štirivratnem Civicu, bo novi hibrid povsem samostojen model.

V ameriški Nevadi posnete fotografije razkrivajo oblikovno podobnost z vodikovim FCX Clarityjem, kar govori v prid aerodinamični učinkovitosti, ki je pri hibridih še posebej pomembna. Hondin hibrid bo iskal enake kupce kot Toyotin Prius, poskusil pa jih bo navdušiti predvsem z daljšim medosjem (več notranjega prostora) in hibridnim pogonom nove generacije.

Hibridna tehnologija IMA nove generacije se bo še naprej opirala na 1, 3-litrski bencinski motor, a naj bi imela močnejši elektromotor, baterije pa (sprva) še ne bodo litij-ionske, saj pri Hondi še niso prepričani o njihovi vzdržljivosti in varnosti. Serijsko izvedenko Hondinega hibrida pričakujemo prihodnje leto, že letos pa naj bi se v Parizu predstavil koncept.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"