Razkrivamo: Citroën Jumpy bo imel Tubikove poteze

30. 4. 2015
Deli

Avtomobilski paparaci so med testiranji nekje na jugu Evrope zalotili naslednika Citroëna Jumpyja, ki naj bi bil predstavljen v začetku prihodnjega leta.

Novi Jumpy naj bi bila bolj prilagodljiv, gospodaren, varen in tehnološko izpopolnjen od sedanjega modela, saj bo le tak lahko kos vse močnejšim tekmecem. Prototip je bil med preskusnimi vožnjami sicer močno zakamufliran, a je kljub temu bilo mogoče domnevati, kaj se skriva pod masko.

Izstopa predvsem prednji del, ki deluje veliko višji, podobno kot pri tekmecih iz Forda ali Renaulta. Sklepati je mogoče tudi o novih prednjih in zadnjih lučeh, vključno z led dnevnimi svetilkami. Prednji del pravzaprav precej spominja na oblike študije Tubik, ki jo je francoski proizvajalec pred tremi leti pokazal v Frankfurtu. Po govoricah sodeč bi lahko sklepali, da bo novi Jumpy na voljo v več različicah kot doslej, vključno z razkošneje opremljeno potniško.

Glede na to, da je direktor nemške podružnice Toyote Toshiaki Yasuda februarja lani izjavil, da bodo novi Proace razvili v sodelovanju s koncernom PSA Peugeot Citroën, predstavili pa ga bodo leta 2016, bi lahko sklepali, da gledamo tudi zametke novega Toyotinega kombija. Naslednjo generacijo Citroëna Jumpyja, Peugeota Experta, na katerega tudi namiguje zamaskirani prototip, in Toyote Proace naj bi skupaj izdelovali v tovarni Sevel Nord v Franciji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja