Peugeotov TT

12. 7. 2009
Deli

Med čisto svežimi vohunskimi fotografijami so primerki, ki prikazujejo povsem novi Peugeotov kupe.

Ta bo nastal na podlagi koncepta RC Z, prvič pa naj bi ga pokazali na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Ker prototipi, beli je vlekel prikolico, niso skorajda nič zamaskirani, je jasno videti, da bo serijski RC Z zelo podoben konceptnemu.

Tehnika bo izvirala iz kombilimuzinskega 308 in kupe-kabrioletskega 308 CC, po obeh pa bo novi kupe povzel tudi veliko oblikovnih rešitev. Podobne bodo prednje luči, meglenke in prednji odbijač. Zadnje luči so še delno zakrite, na podlagi fotografij pa je mogoče sklepati, da se bodo luči širile proti sredini zadnjih blatnikov.

Pokrova motorja in prostornega prtljažnika bosta dolga, streha pa bo, kot kaže, nagubana. Pod njo bo dovolj prostora za dva odrasla potnika. Motorji bodo iz 308 CC (osnovni 1.6 150-'konjski' iz Peugeota 207 GT), glavni magnet za kupce pa bo verjetno iz Minija John Cooper Worksa sposojeni 1, 6-litrski turbo s približno 210 'konji'.

Na dizelski strani bo ždel dvolitrski HDi s 150 in z okoli 160 'konji'. Motorji bodo povezani s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, pogon pa bo speljan na prednji kolesi. RC Z po vodljivosti verjetno ne bo dorasel Audijevemu TT-ju, ki je lahko gnan tudi s pomočjo vseh štirih koles, bo pa Ingolstadčanu pošteno dal vetra z nižjo ceno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja