Prihaja Dacia SUV

5. 8. 2008
Deli

Na podlagi odličnih vohunskih posnetkov sklepamo, da je SUV že zrel za serijsko proizvodnjo, prostor na prednji maski, kjer bi lahko bila Renaultova značka, pa potrjuje dosedanjo politiko francoske tovarne avtomobilov, ki prodaja Dacijine modele na nekaterih trgih pod svojo znamko.

Takšen primer je tudi novi Sandero, ki ga boste na južnoameriških trgih spoznali kot Renaulta Sandero. Novega Dacijinega SUV-a bodo ponujali v dveh različicah: za manj zahtevne in tiste, ki so denarnice pripravljeni odpreti manj kot druga vrsta kupcev romunskega SUV-a, bo na voljo dvokolesni pogon, za tiste druge pa štirikolesni, ki naj bi bil približno za dva tisočaka dražji.

Sandero SUV bo imel verjetno štirikolesno tehniko Kangooja 4x4, z dvignjeno in na robovih blatnikov ter pri pragovih dodatno zaščiteno karoserijo pa bo bolj primeren za vožnjo po slabih cestah. Brez dvoma bo novi Dacijin SUV najcenejši mehki terenec. Po Sanderu bo povzel veliko tehnike, tudi motorje, kar pomeni izbiro med 1, 6-litrskim bencinskim in 1, 5-litrski turbodizelskim dCi-jem.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel