Razkrivamo: Audi Q2

30. 12. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Audi je ob več priložnostih potrdil majhnega križanca Q1, ki je del načrtov, po katerih naj bi do konca desetletja imeli v ponudbi 60 različnih modelov. V zadnjem času je prišlo do manjše spremembe, saj naj bi se namesto Q1 imenoval Q2.

Glede na to, da naj bi na ceste zapeljal že prihodnje leto, Audijeve tehnične ekipe mrzlično izvajajo preskusne vožnje. Med drugim tudi na Švedskem, kjer so Q2 med preskusi ujeli tudi fotografi.

Kljub temu, da bo v Audijevi ponudbi zastopal najmanjše modele, bo vseeno šlo za avtomobil dolžine 4,2 do 4,3 metra. Glede na dolgi prednji previs in razdaljo med prednjimi kolesi in vrati, lahko sklepamo, da bo zasnovan na koncernski platformi MQB in ne na platformi Audija A1, zato so ga verjetno preimenovali v Q2. Oblikovno bo vsekakor bolj dinamičen od Audijev Q3 in Q5, v njegovih oblikah pa je mogoče prepoznati tudi karoserijske linije Audija A3 Sportback. Vestni opazovalci so tudi dognali, da na zadnji premi ni diferenciala, torej je vsaj zaloteni prototip imel le prednji pogon.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"