Razkrivamo: Mercedes-Benz razreda A

14. 6. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Daimler je pred nedavnim predstavil prenovljeni Mercedes-Benz razreda A, a je že močno zaposlen z razvojem njegovega naslednika, ki bo svetovno premiero predvidoma doživel jeseni 2017 v Frankfurtu, naprodaj pa bo leta 2018.

Trenutna tretja generacija razreda A je zasnovana na platformi MFA, ki si jo deli z modeli razreda B, CLA in GLA, novinec pa bo razvit na novi platformi, ki jo trenutno še preskušajo in bo primerna za avtomobile s prednji ali pogonom na vsa štiri kolesa. Dolžina avtomobila bo ostala bolj ali manj enaka kot doslej, pod motornimi pokrovi pa poleg bencinskih in dizelskih motorjev najverjetneje lahko pričakujemo tudi hibridni in električni pogon.

Mercedes-Benz razreda A je v tretji generaciji, s katero se je znamka močno oddaljila od prvih dveh generacij, pritegnil predvsem mlajše voznika, kar bi v Stuttgartu radi ohranili. Bočna silhueta karoserije bo zato bolj ali manj povzemala sedanjo, a se bo z bolj ravno streho in zajetnim stebričkom C precej približal križancem. Da bo všeč mlajšim generacijam, bo razred A seveda opremljen tudi z izčrpnim naborom sodobne tehnike za pomoč vozniku, razvedrilo in povezljivost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja