Razkrivamo: Peugeot 3008

19. 1. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Novembra smo napovedali predvidene podatke o novem Peugeotu 3008, zdaj pa so ga fotografi ujeli med preskusnimi vožnjami.

Kot je videti s fotografij, bo novi 3008 po oblikah bolj spominjal na tradicionalni športni terenec kot pa na povišani limuzinski kombi, kar naj bi, po besedah generalnega direktorja Maxima Picata, bilo posledica raziskav na kitajskem trgu, kjer križancev ne cenijo preveč. Z njim bi Peugeot rad izkoristil ugled sedanje generacije Peugeota 3008, ki je precej uspešen na Kitajskem, kjer ga Peugeot ponuja v sodelovanju s partnerjem Dongfengom.

Peugeot 3008 bo poleg nove bolj terenske oblike dobil tudi poenostavljeno in bolj kakovostno urejeno notranjost z razporeditvijo i-Cockpit, kot jo poznamo iz najnovejših Peugeotovih modelov. Menjavo klasičnih stikal z zaslonom na dotik naj bi tudi cenili predvsem kitajski kupci, ki preko na dotik občutljivega zaslona laže vnašajo kitajske pismenke.

Pod motornim pokrovom se bo poleg tri- in štirivaljnikov na notranje izgorevanje skrival tudi izboljšan dizelsko-električni hibridni pogon HYbrid4, kot je povedal Picat, pa naj bi do leta 2020 dobil tudi priključno hibridno različico.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"