Razkrivamo: Mercedes razred A v terenski podobi?

16. 12. 2012
Deli

Kar nekaj let so pri Mercedesu uspešno skrivali načrte oziroma molčali o izdelavi kompaktnega majhnega SUV-a oziroma crossover-ja, zdaj pa so namigovanja resnica postala.

Mercedes bo na novi platformi, na kateri sta 'zrasla' najprej razred B potem pa še razred A, izdeloval model GLA. Po vzoru novega razreda A naj bi tudi GLA stavil na športnost. Čeprav bolj oblikovno oziroma z drugimi besedami - GLA bo videti veliko bolj športno kot bo hiter. Razen seveda različice AMG, ki ji hitrosti pač ne gre oporekati.

Mercedes-Benz GLA naj bi bil naprodaj tako v Evropi kot v Združenih državah Amerike, pričakujemo pa ga lahko v letu 2014. Trenutno seveda vse podrobnosti še niso znane, denimo tudi ne, kako si bosta sledila štirikolesni in dvokolesni (prednji) pogon in kakšna bo motorna paleta. Je pa ob slednjem mogoče pričakovati, da bo v Mercedesu GLA večina močnejših motorjev iz razredov A in B, ob šeststopenjskem ročnem menjalniku pa bo v GLA zagotovo tudi samodejni sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja