Razkrivamo: Rolls-Royce Cullinan

21. 3. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Fotografi so na daljnem severu zalotili testno mulo prihodnjega Rolls-Roycevega križanca oziroma športnega terenca, ki naj bi na ceste zapeljal leta 2018.

Ko je Rolls-Royce objavil, da bo izdelal športnega terenca, so projektu nadeli kodno ime Cullinan, kakor se je imenoval znameniti diamant, ki so ga pred več kot stoletjem odkrili v Južni Afriki. Velja za največji diamant, ki so ga kdajkoli odkrili, vključen je med britanske kraljičine dragulje, zato je več kot primeren za poimenovanje novega modela britanske razkošne znamke.

Rolls-Roycevi uradniki sicer ne govorijo o prihodnjem športnem terencu, ampak novinca raje označujejo za "Rolls-Royce z povišano karoserijo", torej bo zanj verjetno bolj primerna oznaka križanec. To nakazuje tudi testna mula, ki so jo fotografi ujeli med testi na severu Skandinavije.

Mulo so izdelali na osnovi skrajšane šasije Phantoma druge serije in bo služila le za preskuse vzmetenja za štirikolesni pogon. Rolls-Royce sicer razvija popolnoma novo aluminijasto šasijo, na kateri bo zasnoval svoje prihodnje modele. Testna mula po besedah zastopnikov znamke v ničemer ne odraža oblik prihodnjega avtomobila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"