Razkrivamo: Toyota bo iz dolgoletnega spanca zbudila Supro

9. 12. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Toyota je avtomobilski športni svet pred leti navduševala s Supro, ki pa jo je potem opustila. Zdaj se top športniku napovedujejo boljši časi, saj bo konec prihodnjega leta ali leta 2018 na ceste zapeljala popolnoma prenovljena.

Nova Supra bo nastala v sodelovanju z BMW-jem, ki bo na enaki osnovi razvil novi Z5.Supra bo sicer nekoliko manjša od bavarskega ekvivalenta, s krajšimi previsi in bolj poševno streho. Spredaj izstopajo velikanski vstopniki za zrak, na zadku bo tudi manjše integrirano krilce, izpušne cevi pa bodo razporejene podobno kot n manjši Toyoti GT86.

Pod motornim pokrovom bi lahko bil BMW-jev turbibencinski šestvaljnik, obeta pa se tudi hibridni pogonski sklop s turbobencinskim motorjem, ki ga trenutno razvijajo pri Toyoti. V najbolj ekstremni projekciji bi se lahko v Supri znašel tudi turbobencinski motor v kombinaciji z dvema elektromotorjema na obeh premah, ki bi razvijal sistemsko moč 354 'konj'.

Čepra nastajata v sodelovanju, bosta BMW Z5 in Toyota Supra nagovarjali različne kupce, saj bo BMW Z5 predvsem športni avtomobil, Supra pa bo bolj navduševala s sodobno tehnologijo.

Zanimiv je tudi kraj proizvodnje obeh modelov, saj naj bi oba predvidoma izdelovala Magna Steyr. Se lahko zgodi, da bosta prihajala tudi iz nove tovarne v Hočah, če bo seveda zgrajena?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja